Recenzie Unfu*k Yourself Gary John Bishop

By Cristina Radu

Când am ajuns la pagina 27, deja eram de partea celor care detestă cărțile de dezvoltare personală, deși în general sunt de partea celor care le iubesc, le citesc din pură plăcere și mai rămân și cu ceva de pe urma lor. 

Ceea ce m-a făcut să nu o închid, să o bag înapoi în țiplă și să o îndes pe undeva ca să nu o mai văd, a fost următorul pasaj: Dacă vei lua următoarele pagini ca pe un experiment personal și nu ca pe un adevăr absolut, s-ar putea să treci prin cele mai radicale și mai înnoitoare experiențe. Unele dintre ele te vor sfida, te vor irita, te vor agita și te vor exaspera. E bine. Îți revii și citești mai departe. Pentru că, la fel ca în filmele bune, la final totul se leagă! 

Așa că, mai bine să-mi pară rău că am pierdut o zi citind despre lucruri pe care deja le știam, decât să-mi pară rău că n-am pierdut o zi citind despre lucruri care ar putea să-mi îmbunătățească viața din interior spre exterior.

Ce zice, printre altele, domnul Gary John Bishop, în carte

Creierul tău e programat să câștige. […] Câștigi de fiecare dată, întrucât creierul tău e programat să o facă. Problema survine în momentul în care ceea ce-ți dorești cu adevărat […] e diferit de ceea ce spui că vrei […].

Nu trebuie să simți că fiecare zi e o zi bună pentru tine, trebuie doar să te porți ca atare. Nu strică, desigur, să ai dispoziția potrivită sau o atitudine mentală bună, dar dacă vom aștepta să intrăm în starea potrivită, nu vom mai trece niciodată la acțiune.

Oamenii de succes nu așteaptă. Nu așteaptă momentul „potrivit”. Nu așteaptă să fie loviți de inspirație sau să se producă vreun eveniment cosmic care să-i pună la treabă. Ei se ridică de jos și fac, încearcă și eșuează cu mult înainte să se simtă „pregătiți”.

Merită?

Este o carte despre lucruri simple, spuse în cuvinte complicate. Prin urmare, pentru mine această carte nu merită timpul și banii investiți în ea.

Varianta alternativă

După ce am citit cartea Unfu*k Yourself, scrisă de Gary John Bishop, am citit cartea Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul, scrisă de Robin S. Sharma. Pe lângă faptul că se regăsesc multe dintre cele spuse de autorul Gary John Bishop, toate sunt îmbrăcate sub forma unei povești.

Asta nu face altceva decât să o transforme într-o comoară ce poate fi accesată de absolut oricine este dispus să facă asta!

Poți citi mai multe despre ea AICI.

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *