Recenzie Manualul Trupului Cameron Diaz

By Cristina Radu

Este tot ce mi-am dorit, dar nu am primit niciodată de la profesori: o discuție utilă, captivantă și lejeră care să mă facă să pun în aplicare ceea ce am învățat. 

“Iată ce nu este această carte: NU este o carte de diete. Nu este un program de antrenament. Nu este un manual pentru a deveni o altă persoană.

Iată ceea ce este: un ghid pentru a deveni tu însăți.”

Acele lucruri care mi-au atras atenția suficient de mult încât să îmi doresc o schimbare:

Partea Întâi: Alimentația

”Această informație, despre cum ne hrănim pentru a ne menține în viață, s-a dovedit a fi mai folositoare speciei noastre decât inventarea prafului de pușcă, lansările de rachete sau mesajele mobile.”

”Fără o înțelegere clară a modului în care funcționează corpul nostru, a alimentelor procesate și aceea ce înseamnă, de fapt, adevărata hrană, suntem niște orășeni vrăjiți, blestemați să facem alegeri greșite în mod repetat și să ne întrebăm de ce nu atingem rezultatele dorite.”

”Generația noastră este martora unei schimbări majore în ceea ce privește modul de a trăi pe această planetă: pentru prima dată în istorie, mai mulți oameni mor din cauza bolilor determinate de excesul de hrană și nu din lipsa ei.”

Partea a 2-a: Fitness

”Atunci când vine vorba despre alimentație, ești ceea ce mănânci. Atunci când vine vorba despre condiția fizică, ești așa cum te miști.” 

”Oasele puternice și mușchii puternici nu se fac de la sine. Sunt lucruri pentru care trebuie să muncești. Așa că alimentează-te și începe să te miști, astfel încât să le ai puternice pentru o viață întreagă.” 

Partea a 3-a: Mintea

”Mințile noastre sunt puternice – așa că trebuie să ții minte că aceeași putere care te poate influența să eșuezi te poate ajuta și să câștigi.”

”Oamenii vorbesc mult despre “secretul” succesului, dar acesta nu este deloc un secret!! Esența fiecărei persoane de succes este un singur lucru: disciplina.”

”Disciplina este motorul care te duce la destinație. […] Este ca un mușchi: cu cât îl folosești mai mult, cu atât devine mai puternic și cu atât te poate duce mai departe.”

Ce informații mi-am însușit:

Ce este corpul meu. Din ce este format. Cum funcționează. Ce îi trebuie ca să funcționeze la parametri optimi. Adică un corp care funcționează toată ziua fără a se prăbuși. Un corp care poate lupta cu boala și care te poate menține puternic. O minte care poate fi limpede și productivă, atentă și fericită.

Care este adevăratul scop al mâncării și cum putem să o folosim în folosul nostru, nu în devafoarea noastră. De ce nu trebuie să ignorăm niciodată foamea și de ce este atât de important să facem diferența dintre foame și poftă.

Cu cât e mai colorată farfuria cu ingrediente naturale, cu atât mai bine.

Întotdeauna este o idee bună să bei multă apă.

Faptul că durerea provocată de antrenamentele fizice este temporară, însă puterea dobândită în urma acestora este de durată.

Cu cât fac mai multă mișcare, cu atât corpul meu este mai puternic și capabil. Astfel, poate trece peste toate obstacolele vieții și prin toate momentele frumoase numai bune de pus pe story. Să nu mai vorbim de acel corp zvelt cu care faci furori printre umbreluțele de pe praja de la Mamaia.

Concluzii

”Înainte de a da vina pe corpul tău, verifică-ți obiceiurile!” 

”Scopul acestei cărți este de a te ajuta să te conectezi cu corpul tău, să-i înțelegi nevoile și funcțiile de bază astfel încât să poți avea cunoștințele și încrederea necesare pentru a ieși în lume și pentru a avea cea mai bună sănătate.” 

”Dacă vrei sănătate, trebuie să transformi informația într-o parte a rutinei tale, altfel tot acel timp consumat cu lectura acestei cărți va fi în zadar. Poți folosi cartea pentru a tine ușa deschisă, e totuna.” 

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *