Recenzie Casa Duicu Moeciu de Jos Brașov

By Cristina Radu

Experiența căutării cazării

Până să ajung la Casa Duicu, totul a început cu câte 12 ore pe zi de căutat pe booking.com (întotdeauna prima mea alegere), airbnb.com.ro și turistinfo.ro 

După ce am epuizat primele două variante, am ajuns pe turistinfo.ro și mi s-a făcut pielea de găină la fiecare dintre SUTELE de case de închiriat de-a dreptul dezgustătoare! 

După ce am văzut tot ce se putea vedea, m-am trezit cu o listă de +/- 30 de proprietăți. Le-am încadrate în următoarele categorii: superb, aproape superb, ok și ok dacă ții ochii închiși. 

Lucruri de care am ținut cont în alegerea cazării

Ținând seama de: aspectul, locația, numărul de locuri de cazare, review-uri și preț am rămas cu 7 variante.

După ce am sunat la primele două care îndeplineau toate criteriile și am rămas cu ochii în soare având în vedere că aveau ocupate toate weekend-urile până la mijlocul lunii august, am apelat la a treia variantă, Casa Duicu.

Înainte de a ajunge la Casa Duicu 

Casa Duicu a fost a treia deoarece: nu se afla pe strada principală, nu avea poze cu exteriorul casei și curtea și nu avea review-uri. În rest, aspectul impecabil al camerelor, cele 10 locuri de cazare și prețul de 120lei/cameră/noapte erau exact ce căutam. 

La telefon mi-a răspuns doamna Mihaela Duicu care, în ciuda lipsei review-urilor, mi-a conferit o stare de liniște prin timbrul vocal și cuvintele frumoase cu care mi s-a adresat. 

Pentru a rezerva perioada dorită, am achitat în avans prin transfer bancar 200 lei.

Drumul până la Casa Duicu

Pentru că mi-am dorit cu toată ființa mea ca acest weekend să fie cât mai aproape de perfect, am căutat până și imagini cu străzile pe care se aflau cazările. Pentru Casa Duicu care se află pe o stradă secundară nu am găsit, dar am avut grijă să filmez drumul de la castelul Bran și până în curtea Casei Duicu (2,7 kilometri).

Când am ajuns prima dată, părea că nu se mai termină odată acest drum secundar pietruit cu o singură bandă. În realitate sunt doar 200 de metri care se parcurg foarte ușor, chiar și în condiții de ploaie.

Interiorul și exteriorul Casei Duicu

Priveliștea din balconul comun al camerelor 2 și 3

Casa Duicu este o casă foarte bine pusă la punct. Dispune de o zonă verde amplă pe care copii pot alerga, de o zonă cu foișor cu grătar, frigider și două locuri de luat masa și o zonă de leagăn de care oaspeții se pot bucura cât e ziua de lungă. Mai există o zonă cu animale (găini și cea mai frumoasă și grasă oiță) în lateralul casei care nu deranjează cu absolut nimic și o altă clădire în faza de construcție care momentan a stagnat. 

Interiorul este ABSOLUT IMPECABIL de curat și decorat cu bun gust. Ba chiar tot ceea ce înseamnă lemn și fier forjat este făcut de către familia Duicu. 

Și să nu uit de lenjeriile și prosoapele de un alb perfect, inscripționate cu inițialele C.D.! Și saltelele pe care toată lumea le-a lăudat în urma celor două nopți petrecute în compania lor.

Camerele sunt mult mai frumoase și spațioase ca în pozele de pe turistinfo.ro. Filmarea de mai sus nu reflectă curățenia ABSOLUT IMPECABILĂ pe care am găsit-o, având în vedere că este realizată în momentul în care am plecat.

Lucruri de care să ții cont în alegerea camerelor

Camera numărul 1 este mai îngustă față de celelalte 4 camere.

Camerele 2 și 3 au balcon comun cu vedere la Shitul Stinții Împărați Constantin și Elena. În zilele de sărbătoare, slujba religioasă se aude chiar dacă ușa de la balcon este închisă.

Camera numărul 5 are cea mai spațioasă baie.

Cine sunt și cum sunt proprietarii

Proprietarii Casei Duicu sunt o familie frumoasă, ospitalieră, liniștită și tânără cu doi copii foarte politicoși și prietenoși. 

Cu toții ne-am simțit ca în vizită la prieteni apropiați.

Doamna Mihaela Duicu ne-a servit cu gogoși de casă făcute la lingură, fragede și dulci, care se topeau în gură și cu o sticlă de șampanie în cinstea zilei mele de naștere.

Concluziile privind experiența petrecută la Casa Duicu

A fost alegerea perfectă pentru noi ținând cont de aspect, numărul de locuri de cazare, preț și locație. 

Curățenia este absolut impecabilă de sus până jos.

Este o casă construită recent care beneficiază de unele dintre cele mai bune dotări.

Proprietarii sunt oameni în adevăratul sens al cuvântului. Sunt o familie frumoasă, ospitalieră, liniștită și tânără cu doi copii foarte politicoși și prietenoși. 

Au cea mai frumoasă și grasă oiță care îți aduce zâmbetul pe buze în orice moment al zilei.

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *