Prima săptămână de stat acasă

By Cristina Radu

Cum m-am simțit în prima zi de stat acasă

Credeam că va fi ca în vacanță, că voi dormi până la 1 după amiaza, că voi mânca pizza toată ziua și mă voi uita la Designated Survivor până voi adormi. Și așa a și fost, doar că între a mă uita la Designated Survivor și până la momentul în care voi adormi, am simțit cum mă topesc pe interior.

Nu mă uit la știri, și când spun asta mă refer că NICIODATĂ NU MĂ UIT LA ȘTIRI. Și am luat această hotărâre cu anii în urmă când simțeam cum inima mi se face cât un purice și într-un final dispare de fiecare dată când aud despre un eveniment tragic. Așa că am hotărât să încetez să-mi fac singură rău prin a mă deconecta de tot ce se întâmplă rău în lume. Și reușesc să fac asta cu succes până când se întâmplă ceva atât de tragic încât fiecare om pe care îl urmăresc pe Instagram postează despre acel subiect, până când în jurul meu se vorbește doar despre acel subiect și până când mintea mea nu poate să se concentreze la orice altceva.

Amuzant, chiar citeam astăzi că nu e bine să te stresezi pentru că stresul îți slăbește sistemul imunitar și un sistem imunitar slăbit primește cu brațele deschise virușii. Nu știu dacă îl pot numi stres, dar cert este că simt că inima mi se face cât un purice și într-un final dispare, simt că sângele nu ajunge la mâini și la picioare, simt cum mintea îmi este inundată de gândul că nu o să pot să-mi continui viața așa cum îmi doream să o continui. În același timp mă aud pe mine, mai exact pe raționalitatea mea, care spune că timpul o să le așeze pe toate, așa cum o face de fiecare dată. Și ca în orice basm, vom avea fiecare parte de un happy end.

Apoi gălăgia din interiorul meu mă readuce la realitate. Și brusc îmi aduc aminte că tot ce trebuie să fac să mă liniștesc este să respir și să fac niște cardio să mi se oxigeneze creierul. Dar asta mâine, pentru că acum e deja 4:56 dimineața și poate a venit timpul să dorm. Sau să mă uit la încă un episod. Da, încă un episod sună mai bine.

Ce am mâncat

La acest capitol am stat foarte bine. Lista mea bine pusă la punct și-a spus cuvântul. Diminețile m-am răsfățat cu un smoothie făcut din mere, kiwi, portocale, banană, fructe de pădure, toate congelate și amestecate în blenderul meu care-și face datoria de mai bine de 10 ani. Asta alături de două bucăți de brownie după rețeta prăjiturELEI (vezi AICI) sau doi covrigi crocanți cu mac. 

A doua variantă de mic dejun a fost ceva mai consistentă și migăloasă, formată dintr-o omletă cu mărar, 50 grame de castravete și 50 grame de tofu afumat, cea mai bună descoperire a mea din ultimii aproape 23 ani + o banană și bucățele de blat de pizza cu Nutella. Și ceai, să nu uităm de oala de ceai care a înlocuit oala de ciorbă. Fie vorba între noi, nu știu când a fost ultima dată când am făcut o ciorbă și nu sunt deloc mândră de asta!

A treia variantă, a constat în cornulețele magice ale Ioanei Chișiu + o cană zdravănă de ceai. Găsești rețeta AICI.

Am înotat în pizza la prânz și cină. Prima dată în pizza congelată, cea mai bună afacere pe care o poți găsi la Kaufland! 3 pizza margherita, 300 grame fiecare, 11 lei! 

Și apoi, când pachetul de pizza congelată s-a terminat, am început să fac blat de pizza după rețeta iubitei mele bunici! Sună cam așa:

1 kg de făină

1 ou

10 grame de drojdie

2 căni cu apă caldă (NU FIERBINTE!)

5 linguri de ulei

Făina se pune într-un bol mare. Drojdia se pune într-una din cănile cu apă caldă și se amestecă. Oua se bate și se pune peste făină, după care se pune drojdia dizolvată în apă și uleiul. Se iau mâinile bucătarului și se frământă aluatul. Apa caldă din a doua cană se pune treptat în funcție de cât este nevoie pentru a se lega toată făina. Dacă pui prea multă apă, mai pune făină și o să fie totul în regulă. Se lasă o jumătate de oră să crească aluatul și apoi se întinde cu un făcăleț sau ceva ce seamănă cu un făcăleț. Eu am făcut partea asta cu un termos… deci se poate. Pui pe blat tot ce vrei, o bagi la cuptor și asta-i tot.

O singură dată am făcut o porție de paste integrale cu sos pesto și cașcaval pentru că nu mai aveam pizza și nici aluatul nu era făcut și mi-era mult prea foame ca să aștept o oră până s-ar fi făcut pizza cu totul. Foarte bune pastele, doar că nimic nu întrece în ochii mei pizza. 

Ce prostii am mai făcut

Doar nu puteam să gătesc atât de mult fără să-mi tai vreun deget, să scap pizza pe jos sau să o uit în cuptor. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic din cele enunțate, în schimb, m-am ars de toată frumusețea la un deget în timp ce voiam să scot pizza din cuptor cu un prosop mai subțire ca hârtia.

Ce și cât sport am făcut

5 din 7 zile am sărit, am împărțit pumni și mi-am mișcat șoldurile cu ajutorul sesiunilor de cardio de pe YouTube, oferite gratis de PopSugar. 

Prima zi:

Nu a fost prea entertainment, așa că-l recomand pe acesta în schimb: 

A doua zi:

+

Geniale! M-au rupt!

A treia zi:

L-am făcut de două ori, cu mențiunea că nu prea am urmat mișcările prezentate, ci am făcut mare freestyle.

A patra zi:

Entertainment as F! Am dansat mai ceva ca la festivalul din Brazilia.

A cincea zi:

Pfiu, eram și obosită, dar și intensitatea lui m-a făcut să iau câteva pauze.

Cât m-am îngrășat

Am început săptămâna cu 61,9 și am încheiat-o cu 61,4. Yaaaaaas!!!! Dacă o țin tot așa, până la Paște ajung fotomodel!

La ce serial m-am uitat

Îmi curge prin vene cea mai puternică formă de ură pentru orice înseamnă politica, dar iubesc tot ce înseamnă misiuni secrete, agenți, treburi legate de securitatea națională, intrigă, acțiune permanentă, iar Designated Survivor a părut compromisul perfect dintre acestea. Cu un președinte inspirat după unicul Barack Obama, nu prea ai cum să dai greși! Și chiar așa a fost, 2 sezoane, 43 de episoade pline de tot ce iubesc triumfând asupra jocurilor politice!

A fost totul perfect, bine construit până la al 3-lea sezon format din 10 episoade unde unele personaje principale au dispărut, altele au murit, toată această luptă pentru construirea unei Americi mai bune a fost dată la o parte și înlocuită cu moartea oamenilor de culoare, problemele colectivității LGBTQ, dependența de pastile, trădări în cuplu, mizeriile campaniei electorale, punerea interesului politic mai presus de integritatea de care s-a ținut cu dinții 43 de episoade… A făcut Netflix o treabă atât de bună cu aceste 10 episoade încât sezonul 4 a fost anulat… 

Totuși merită? Da, da, da!

Cele 43 de episoade sunt AUR CURAT! 

Ce cărți am citit

Am citit o singură carte, o carte care m-a impresionat până la lacrimi! Este vorba de Povestea mea, scrisă de unica Michelle Obama! 

Găsești AICI o recenzie completă, care cuprinde picanterii, ce așteptări aveam înainte să o citesc și ce am simțit după ce am citit-o. 

Și fie vorba între noi, unde o poți citi gratis. 

De câte ori am ieșit din casă

Dat fiind faptul că facultatea este închisă și nu am un loc de muncă, adică absolut nici un motiv urgent de ieșit din casă, am ieșit O SINGURĂ DATĂ până la MEGA (sufăr tare mult că nu mai pot să ajung la Kaufland pentru că ar trebui să iau autobuzul 2 stații dus și 2 stații întors, așa că MEGA este singura mea soluție), iar după ce m-am întors am spălat hainele cu care am fost, am spălat adidașii și mi-am făcut baie, just in case!

Câți bani am mai cheltuiut

Doar 100 lei pe banane, suc (că doar nu mânânc pizza și după beau ceai) și salam pentru partenerul meu de carantină.

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *