Turcia, Istanbul | Partea I

By Cristina Radu
This post is part of a series called Turcia
Show More Posts

Am avut oportunitatea de a merge în Turcia la sfârșitul clasei a 9-a, în cadrul unui schimb de experiență cu elevi din Sinop. Am fost până în Istanbul cu trenul și am făcut 19 ore.

Acum e acum… Înainte cu o seară eram foarte emoționată și n-am putut să dorm deloc, deloc, deloc. Am ajuns dimineața în Ploiești, am luat trenul până la București și de la București până în Istanbul. Eu foarte lipsită de griji, am zis că dorm de mă satur până ajungem în Turcia. Și așa am și făcut! Din 19 ore de mers cu trenul, eu 18 le-am dormit… Când m-am trezit eram singură în cușetă. Am ieșit pe holul trenului și toată lumea se uita urât la mine. Nu înțelegeam … nu făcusem nimic rău, doar dormisem. Foarte mult, ce-i drept. Nu trec nici două minute și îl aud pe profesorul coordonator ’Cristina! Ce-ai făcut? Ce mi-ai făcut!?’. Nu știam sincer cum să reacționez și doar am întrebat ce-am făcut.

Ce făcusem de fapt… dat fiind faptul că nu dormisem de 36-40 de ore, oboseala atinsese cote maxime pentru mine și intrasem într-un somn profund. Atât de profund, încat atunci când am ajuns la granița cu Bulgaria și trebuia să prezentăm pașaportul, eu eram jumătate moartă pentru că nu am reacționat în nici un fel la insistențele colegilor de proiect. Norocul meu și al tuturor a fost că aveam pașaportul în geantă la vedere și așa l-au putut prezenta ei pentru mine. Dacă cei prezenți m-au mințit în legătură cu această întâmplare… mint și eu mai departe. Totuși, mi se pare extrem de amuzant  acum și îmi place să le povestesc tuturor această întâmplare.

Turnul Galata

Când am ajuns în Istanbul vremea era destul de frumoasă. Ne-am lăsat bagajele la gară, ne-am întalnit cu un ghid  și am plecat în explorarea orașului. La momentul respectiv, nu realizam în totalitate ce mi se întâmplă și n-am profitat de ocazia pe care am avut-o așa cum trebuia. Am început turul cu Turnul Galata care prezintă o panoramă de 360 de grade asupra orașului.

Moscheea Albastră

Am vizitat și  Moscheea Albastră, exterior și interior. Ca să intri în interior, trebuia să îți pui pungi în picioare și un fel de rochie până în pământ + eșarfă pe cap (pe care ți le dădeau ei și trebuia să le restitui în momentul în care plecai). Era, evident foarte frumos acolo și puteai să tragi niște cadre… ah, demențiale.

După acest tur, am fost la gară să luăm bagajele și să mergem spre Sinop unde urma să petrecem 7-10 zile.

Partea a II a călătoriei din Turcia o găsiți aici.

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *