Opulență și respect | Iași

By Cristina Radu
This post is part of a series called Iași
Show More Posts

Ultima zi. M-am trezit dis-de-dimineață, am mâncat ceva bun, am făcut bagajele și le-am lăsat la gară unde există acest serviciu contra cost(din câte îmi amintesc era 5lei pentru bagajele mici gen rucsacuri și 10lei pentru bagajele mari gen trolere). Am plecat apoi ca o căprioară veselă, zburdând pe străzile Iașiului.

Am zis să fac economie de picioare și să iau autobuzul până la locul cu pricina. L-am luat, mi-am făcut biletul imediat ca un cetățean responsabil ce sunt. La următoarea stație mi-am dat seama că iarăși am reușit să merg în direcția greșită. Dar am zis nu, nu mă dau jos, stau până se întoarce și trebuie să ajung unde trebuie într-un final(asta după ce doamna de la bilete nu a vrut să-mi dea bilet cu reducere de student pentru că nu studiez în Iași, deși până atunci mai cumpărasem vreo 15 bilete cu reducere). Și am stat în autobuz până la capătul de linie când a venit șoferul și mi-a zis că trebuie să cobor și eu i-am explicat că am greșit direcția și că o să stau în el până ajung unde trebuia de fapt să ajung. Asta după ce am mai încercat să cumpăr din acel loc bilet cu reducere, dar n-am avut baftă nici aici și am luat totuși 2 bilete la preț întreg.

Muzeul Universității “Alexandru Ioan Cuza”

Am ajuns într-un final la primul loc: Muzeul Universității “Alexandru Ioan Cuza” unde nu există taxă de intrare sau taxă foto. Merită? Cu sigurantă.

Muzeul Poni-Cernătescu

Am plecat spre a doua destinație: Muzeul Poni-Cernătescu. Un muzeu mic, dar dotat cu tot ce-i trebuie. La intrare am rămas mască când am văzut că avea aparat în care băgai piciorul și îți punea o șosetă din plastic. Din păcate fotografiatul era interzis, dar am admirat cu plăcere toate obiectele care se aflau acolo. Chiar daca am ieșit așa cum am intrat(lipsită de informații pentru că nu era tot timpul un ghid care să stea după tine), n-am regretat alegerea de a veni aici nici măcar o secundă. Biletul pentru studenți era de 2lei, iar prețul întreg pentru adulți era de 8lei. Foarte imporant, dacă totuși vreți să aveți o amintire cu interiorul casei, puteți solicita la ieșire un pliant în valoare de 2 lei care cuprinde toate încăperile! Super, super.

Muzeul M. Kogălniceanu

M-am mutat la Muzeul M. Kogălniceanu, la fel de spectaculos în interior și la fel de imposibil de pozat. Există o singură cameră în care poți face fotografii, deoarece acele obiecte nu intră în patrimoniu. De asemenea, este o sală în care se țin de obicei spectacole. Cât de mișto?! La sfârșitul turului, ne aștepta o stăpânul casei sub forma unei holograme. Am fost extaziata la început, dar după 5 minute m-am plictisit teribil. Am rezistat totuși până la sfârșit. Mă așteptam să găsesc același gen de pliant și aici, dar mi-am luat țeapa vieții. Era doar cu informații, fără nici o urmă de poză. Tarifele sunt aceleași ca cele menționate mai sus.

Muzeul Unirii

Ultima destinația muzeiască a fost Muzeul Unirii, muuult mai mare și muuult mai spectaculos ca cele amintite anterior. Aceeași problemă … fotografiatul interzis. Păcat, pentru că te alegi doar cu amintirile vizuale ale locului. Aici prețurile cresc un pic, studenții 3 lei și adulții 12lei. Clar merită, fără cea mai mică reținere. Face toți banii.

Râpa Galbenă

Ultimul lucru pe care trebuia să-l bifez în acea zi, a fost Râpa Galbenă care are ce să ofere vizual. Mi-am făcut câteva zeci de poze(vorba aceea, din 10 poze dacă e 1 bună, eu sunt mulțumită) și am luat-o frumos la pas 10 minute până la gară. Nu puteam lua autobuz și uite așa am rămas și cu biletele luate la începutul zilei ca amintire.
Să nu uit! Asta se întâmpla de ziua mea, pe 6 iulie, și nu puteam alege un mod mai bun de a-mi sărbătorii cei 20 de ani! Înconjurată de antichități și peisaje amețitoare.

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *