Operațiunea Pizza până trece Coronavirus

By Cristina Radu

Sunt unul dintre oamenii care încă nu și-a cumpărat un bax de spirt, un bax de faină, un bax de ulei, un bax de mălai și-un săpun. Sunt unul dintre oamenii care nu s-au panicat și au mers prin tot Bucureștiul, cu autobuzul, cu metroul, cu picioarele. Am intrat în mall, în hypermarket și în facultate ca și cum totul e OK. Sunt unul dintre studenții care s-au plâns la ceilalți studenți că învățământul preuniversitar are vacanță și cel universitar nu. Sunt unul dintre studenții care erau convinși că orice ar fi, Politehnica nu va suspenda cursurile. Până azi, când nu doar că le-a suspendat, le-a suspendat până pe 31 martie! 3 săptămâni înseamnă că poate nu e totul OK… 

Și cum am intrat la dieta pe bază de pizza cu ketchup picant și Cola de dimineață până seară, am zis că n-ar fi o idee atât de rea să-mi fac și eu un stoc de pizza care să ajungă până la 31 martie. Așa că, după ce împreună cu iubitul meu am râs copios pe baza familiilor noastre care și-au luat bax de spirt, un bax de faină, un bax de ulei, un bax de mălai și-un săpun, acum o să trebuiască să luam un bax de spirt, un bax de faină, un bax de ulei, un bax de mălai și atât, ca săpunuri avem vreo 4.

Pentru mine, care mănânc 4 felii de pizza pe zi, 4 felii mari, am ajuns la următoarea concluzie: 

Dacă dintr-un kilogram de făină, un plic de drojdie, 50 ml de ulei și-un ou scot 10 felii de pizza, pentru 84 de felii, am nevoie de 8 kilograme de făină, 8 plicuri de drojdie, 4 litri de ulei, și 8 ouă, asta cu aproximație în minus că sigur o să confund iar blatul de pizza cu foaia de plăcintă.

Vai…numai când mă imaginez cumpărând 8 kg de făină mi se face rușine de mine.

Revenind, la Cristina aproape convinsă că trebuie să facă asta, trebuie să iau în calcul că poate o să mi se urască de pizza. Puțin probabil, dar în situația de față nu mă mai cunosc, așa că trebuie să mă comport ca atare.

Cea mai ieftină masă, pe care în primul an de facultate am preparat-o până mi s-a luat de ea, este veșnica și nemuritoarea porție de paste cu sos de roșii. Și cum mama mea m-a aprovizionat nu cu mult înainte cu 2 litri de sos de roșii făcut la tuci la începutul toamnei, tot ce trebuie să fac este să iau paste și mult cașcaval. Cașcavalul a fost cel care m-a reintrodus în lumea pastelor, așa că n-am cum să-l exclud.

200 grame la o masă, înseamnă 1 kilogram pentru 5 mese. 100 grame de cașcaval la o masă, înseamnă 500 grame pentru 5 mese. Pfiu, hai că aici ies ieftin.

Ce altceva aș mai putea să fac… A, bravo, ceva dulce. Ceva ce-mi iese orice ar fi, care e bun tare și ieftin…Yep, asta e definiția oficială pentru rețeta prăjiturelei de negresă. Habar n-am cât ar trebui să fac, așa că o să zic o tavă pentru fiecare săptămână. Asta înseamnă încă 1 kilogram de făină, 150 grame de cacao, 1 pungă de zahăr, 1 litru de lapte, 1 litru de ulei, puțin bicarbonat de sodiu și puțin praf de cort. Pfiu, ok, mă așteptam să fie mai greu. Scap și aici ieftin. 

Legume pentru pizza și fructe pentru smoothie-ul de dimineață!

Pentru o pizza, 8 felii, am nevoie de: o roșie, ¼ dintr-un ardei roșu, 50 grame de porumb, 50 grame de măsline, 100 grame de ciuperci și 100 grame de cașcaval. Având în vedere că-mi ies 10 pizza, am nevoie de 10 roșii, 3 ardei roșii, 500 grame de porumb, 500 grame de măsline, 1 kilogram de ciuperci și 1 kilogram de cașcaval.

Să finalizăm lista de cumpărături:

10 kilograme de făină

3 pungi de orez

8 plicuri de drojdie

5 litri de ulei

17 ouă

1 kilogram de paste

1 kilogram jumătate de cașcaval

150 grame de cacao

1 kilogram de zahăr

1 litru de lapte

Puțin bicarbonat de sodiu

Puțin praf de copt

10 roșii

3 ardei roșii

500 grame de porumb

500 grame de măsline

1 kilogram de ciuperci

fructe pentru smootie

Ketchup MARE

Cam atât. Dar până la urmă… în cine naiba m-am transformat? Și cât o să-mi ia să-mi fac curaj să merg cu lista asta de cumpărături la Kaufland?! 

Până data viitoare, God bless you, God bless all of you!

Update: Aparent mi-au trebuit doar 30 de minute după ce am încheiat de scris să mă ridic din pat și să merg la Kaufland. 

Când am ajuns la Kaufland… am rămas împietrită pentru că parcarea era plină, ba chiar unii se învârteau să caut un loc și mai erau doar 5 căruțuri…

Am luat un căruț și am intrat…

În secunda doi am zis hai să mergem acasă și venim mâine dimineață, PENTRU CĂ rafturile de legume și fructe erau GOALE. GOALE GOALE GOALE. Mi-am revenit puțin când am ajuns la ulei și făină, unde rafturile erau doar pe jumătate goale. Iar apoi, pentru restul de alimente, rafturile erau așa cum au fost de fiecare dată, adică pline. 

Cel mai cumpărat aliment: DROJDIA. Nici la Kaufland, nici la Mega, nici la Non-Stop-ul din colțul blocului nu era plic de drojdie! 

După toate sentimentele adunate de pe rafturile goale, semi goale sau pline ale magazinelor, am ajuns acasă și am început să tai toate legumele și fructele și să le bag la congelator să fiu sigură că nu pierd nici măcar un gram din ele în următoarele 3 săptămâni.

Apoi am luat toate celelalte nebunii și le-am așezat pe rafturile din bucătărie.

P.S. Am mai luat și alte lucruri casnice la care nu m-aș fi gândit, pentru că 1)le-am văzut la altcineva și mi-am dat seama că sunt absolut necesare și 2)erau interzise dietei mele și am zis că na, DE CE NU?!

P.P.S. Cost total: 350lei

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *