Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

By Cristina Radu

De „Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului” nu m-am lovit absolut deloc în timp ce căutam pe internet obiectivele turistice ale acestui loc. Noroc că s-au aliniat planetele astfel încât am fost cu picioarele pe pământ și cu capul pe umeri și l-am depistat. Surprinzător sau nu, acesta se află chiar în centrul Pieței Sfatului!

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

M-a impresionat din prima secundă prin design-ul modern care se completa perfect cu piesele unice din diferitele perioade ale Brașovului.

Muzeul conține o colecție de cufere de călătorie de la anii 1700 și multe dintre lucrurile ce erau comercializate in Brașov in secolul XX. Tot ce ti-ai putea imagina și cu siguranță, chiar mai mult de atât!

Camera care cuprindea zeci, probabil chiar sute de condimente a fost una dintre preferatele mele! Cu greu am reușit să-mi stăpânesc dorința de „a-mi băga nasul” în fiecare borcan. Noroc cu alarmele, că altfel…

De asemenea, am devorat din priviri obiectele de mobilier aflate într-o stare atât de perfectă! Să nu mai zic de vestimentații… Acele curele supradimensionate din metal auriu și acei nasturi tip bijuterie încă fac ravagii în mintea mea. Celelalte accesorii, precum evantaiele, agrafele de păr și gențile nu au fost mai prejos, fiind care mai de care mai îmbibate în detalii.

Expoziția de păpuși simbolice cu marcă identitară

La ultimul etaj se afla o expoziție temporară, absolut superbă, de păpuși simbolice cu marcă identitară create de Elena Orbocea. Erau atât de frumoase, atât de captivante și atât de atent lucrate încât cu greu mă abțineam să nu pun mâna pe ele și pentru o clipă să mă reîntorc la perioada copilăriei și să mă las pierdută în poveștile lor!

Expoziția se află acum la Muzeul Popular de Artă din Constanța și va rămâne acolo până pe 12 noiembrie.

Biletul pentru adulți costă 7lei, iar pentru elevi și studenți 2lei. Taxa de fotografiere este 15lei.

Merită? Cu siguranță! 

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *