Să ne imaginăm că faci asta din nevoie(poate ai spatele prea lat și asta e, n-ai cum să-ți tai din spate), poate din plăcere, poate din plictiseală… nu contează, important este că o faci!

Și este destul de nasol când te vezi cu capsele în mână și nu știi de unde să te apuci. Am căutat, poate găsesc un articol ajutător, un videoclip, orice… dar toate necesitau aparate speciale pentru așa ceva. În final, am răzbit și am găsit o metodă clasică pe care o poate aplica oricine, oricând, oriunde!

Materiale necesare:

O să ai nevoie de: capse(ocheți), foarfecă, creion(să nu faci prostia de a face semn cu marker sau cariocă pentru că se poate imprima în locuri nedorite), o bucată curată de material solid(lemn, fier…), ciocan(da, da… clasicul ciocan) și un centimetru.

Modul de lucru:

1. Așezi centimetrul pe material ca să poți pune capsele simetric. Dacă vrei să fi creativ și să le pui la distanță inegală … fă-o!

2. Așezi capsele ca să vezi cam cum ar arăta și în funcție de preferințe poți să le mai micșorezi sau să le mărești distanța dintre ele.

3. Cu ajutorul unui creion ascuțit, faci semnele ajutătoare(pentru tăierea materialului și amplasarea finală a capselor) în interiorul fiecărei capse.

4. Îndepartezi capsele și tai cu foarfeca FOARTE PUȚIN în dreptul fiecărui semn făcut cu ajutorul creionului. Dacă ai impresia că ai tăiat prea puțin… crede-mă că nu e așa. Mai bine mai puțin decât mai mult. De mărit poți s-o mărești, dar de micșorat… nu prea. Poate s-o coși, ceea ce necesită foarte multă muncă suplimentară pentru o simplă găurică.

5. Pe rând, prinzi cele două părți componente ale capsei de material în locul în care ai format gaura, asezi piesa vestimentară pe un suport solid și dai cu ciocanul ușor de câteva ori, cât să se fixeze cele două capse. Dacă metalul se cam duce în interior… asta e, n-ai ce să-i faci. O să intre panglica chiar și așa.

6. Introduci panglica și c’est fini la comédie.

Nu uita: fericirea stă în… capse!

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 22 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *