Cum să-ți planifici vizita la Colosseum. Sau cum să (nu) îți pierzi mințile planificând-o.

By Cristina Radu

Oferte de la 2 euro la 100 euro

Când am intrat pe primul site de recomandări pentru Roma, cap de listă era Colosseumul. N-am stat mult pe gânduri și am început căutările privind prețuri. Ferească sfântul… ajunsesem să sar de la oferte de 2 euro la oferte de 100 euro. Bineînțeles, pentru 2 euro așteptai ore întregi la coadă și vedeai doar nivelul 1 și 2. Pentru 100 euro veneai la ora stabilită, aveai intrare separată de restul lumii, vedeai tot ce se putea vedea din Colosseum și cu puțin noroc ascultai un ghid foarte pasionat de istoria locului și mai aveai parte de el și la Palatine Hill și Roman Forum. 

Zonele Colosseumului ce pot fi vizitate

Slavă cerului, în oferte erau specificate zonele pe care le poți vedea, dar de unde să iei zonele. Deschide un nou tab și caută care este zona arenei, care este zona subterană, care este nivelul 1, care este nivelul 2, care este nivelul 3. La arenă și subteran m-am lămurit de la primul click, dar la cele 3 nivele… vai ce chin. Tot ce-mi arăta Google era întreaga zonă a Colosseumului. Și dăi și caută în articole, dăi și caută pe instagram, dăi și caută pe Youtube. Pur și simplu mi-a luat ore întregi de scotocit prin tot internetul până să găsesc pe cineva care să-mi arate ca la proști care naiba sunt cele 3 nivele. Mi s-a luminat viața când am găsit contul de YouTube “Prowalk Tours” unde e puțin spus că-ți arată ca la proști. Omul ăsta pur și simplu îți oferă o experiență reală! Se plimbă prin tot Colosseumul și-ți zice aici e asta, aici e asta, aici e asta. M-am uitat cap coadă la tot videoclipul și m-am hotărât să iau turul care includea TOT. 

Sfaturi pentru o planificare reușită

  • Selecteză prețul descrescător ca să îți faci o idee despre cât de mult poți vedea din Colosseum și cam cât de mult tecostă să o faci. 

Eu personal mi-am dorit să văd TOT, pentru că nu în fiecare zi am acces la Colosseum și doamne ferește, în cazul unui cutremur mai mare se prăbușește și plâng în pumn că am avut ocazia și posibilitatea financiară de a-l vedea în toată splendoarea și nu am făcut-o.

  • Într-o lume în care sunt atât de multe companii de turism care îți oferă și luna de pe cer, ai grijă să cauți review-uri mai întâi despre companie, iar mai apoi despre turul pe care îl oferă. 

În căutarea mea, Walks of Italy s-a dovedit a fi o companie REALĂ, cu foarte multe review-uri atât pe site-ul lor, cât și pe alte site-uri, cu prețuri mai mult sau mai puțin egale cu ale celorlalte companii, cu informații clare și detaliate în descrierea fiecărui tur.

  • Trimite un mail către compania de turism pentru fiecare întrebare măruntă pe care o ai!

După ce m-am hotărât să merg cu Walks of Italy, le-am dat nenumărate mail-uri în care îi întrebam care sunt exact zonele incluse în tur, cât timp o să fie ghidul cu noi, dacă se poate anula sau muta în altă zi turul după ce deja a fost achitat și cam tot ce mă neliniștea pe mine în acel moment. 

  • Dacă ai un buget mic, în loc să pierzi 3 zile căutând un tur ieftin, pierde 3 zile căutând informații!

Fii propriul tău ghid! Internetul este plin de informații, este plin de fotografii și de videoclipuri legate de istoria Colosseumului, Palatine Hill și Roman Forum. Tot ce trebuie să faci după ce ți-ai însușit aceste informații, este să mergi la Colosseum cu măcar o oră mai devreme de deschiderea caselor de bilete pentru a evita cozile.

Concluzia articolului

Indiferent de ce variantă alegi, INFORMEAZĂ-TE! 

Scurtă povestioară

În timp ce așteptam răspunsul lor, m-a luat panica că dau 100 euro pe acel tur și ce mă fac dacă nu-mi place. Și am început să caut altele. Și după ce le-am găsit pe toate, 3 zile mai târziu, TREI ZILE, stăteam în mijlocul patului, cu laptopul pe picioare și mă întrebam ce fac eu acum cu viața mea. 

Mă uitam pierdută la prietenul meu și-l întrebam ceea ce mă tot întrebam singură de câteva ore: Ce fac eu acum cu viața mea? Merg pe ieftineală sau sparg toți banii pe un obiectiv turistic?

-Foarte simplu. Iei botinele alea pe care ți le-ai comandat luna trecută, te uiți la ele, după te uiți la Colosseum și te întrebi dacă merită să dai pe turul complet al Colosseumului cât ai dat pe botine, mi-a răspuns el.

M-a convins. N-a mai fost nevoie să mă gândesc. Am luat cardul de credit și am plătit turul de 100 euro de la Walks of Italy

Vezi AICI cum s-a desfășurat turul

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *