Cum să planifici o călătorie de succes

By Cristina Radu

Locația

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când mergi într-o călătorie este, evident, locația! Ea dă tonul, ea oferă acel je ne sais quoi pe care cu toții îl căutam. Sau cel puțin eu îl caut.

Cazare

Pentru mine, aceasta este cea mai grea parte! Deși majoritatea timpului o petrec hoinărind pe străzi, știu că pentru unii călătorie=vacanță=o sa dorm toată ziua și o să mă trezesc doar ca să mănânc, și de fiecare dată caut un loc de cazare care să întruchipeze farmecul zonei.
Succesul este de partea mea datorită site-ului booking. Selectez locația, perioada și numărul de persoane. Am grijă să bifez “Arată doar proprietăți cu disponibilitate” și “Locație excelentă: 9+” din meniul din strângă și nu în ultimul rând „Prețurile mici mai întâi” din meniul de sus.
Bugetul este un factor definitoriu și cam de aici încep frustrările. Eu mi-am setat deja limita de 130lei/noapte, dar asta nu înseamnă că nu pot urca până la 160lei/noapte pentru ceva de-a dreptul uimitor. Buget, buget, buget.
Pentru cei care se întreabă dacă chiar poți găsi cazare mișto la 130lei/noapte înseamnă că nu au citit articolele “Vila Retezat | Un vis devenit realitate”, “Condiții de 7 stele, la prețul de 2 stele | Maria Terezia Residence” și “Palas Apartments | Felie de rai”. Totuși, nu e prea târziu, trebuie doar să dai un click.

Transport

Alegeri ai. Trebuie doar să decizi care este cea mai bună pentru tine.
Pentru mine, trenul. Și nu pentru că vai ce minunat este să mergi cu trenul în România, ci pentru că este gratis. Da, studenții au gratuitate. Da, sunt studentă.

Mâncarea

Pentru alții o încântare, pentru mine un coșmar. După atât de multe episoade urmărite ale show-lui “Cuponiada la superlativ”, îmi plânge fiecare părticică din corp atunci când dau bani pe mâncare. Uită-te la un episod și o să mă înțelegi perfect.
Vreau, nu vreau, trebuie să îi dau. In special atunci când am un gurmand cu mine. Și aici intervin două variante:
-dacă locul în care m-am cazat are bucătărie, vin cu sacoșele pline de la supermarket și gătesc eu
-dacă locul în care m-am cazat nu are bucătărie, am grijă să iau de acasă cât de multe gustări încap în bagaj, iar pentru prânz și cină caut pe Google “restaurant Deva”, dacă mă aflu în Deva, încep să citesc review-urile și să mă uit prin meniu și abia apoi decid la care voi merge. Sună complicat, dar în final ajung să mănânc la unul dintre cele mai bune restaurante și de cele mai multe ori, cu bani foarte puțini.

Obiective turistice

După ce te-ai ocupat de toate lucrurile de bază, începe distracția. Ce vizităm? Sau mai bine spus, de unde știm ce să vizităm?
Google este de acum înainte cel mai bun prieten al tău. El știe tot ce se poate vizita. Trebuie doar să îl întrebi.
Și dacă el nu știe cele mai ascunse locuri, cu siguranță vei găsi prin zona pancarde și pliante cu tot ce se poate și tot ce nu se poate vizita.
E ok dacă nu ajungi la toate, important este să ajungi la cele care te atrag cel mai mult.
Un mic pont: în majoritatea timpului, cele la care nu voiam să merg, m-au impresionat cel mai mult.
Știu, ti-am dat puțin peste cap decizia.

Și acum, dacă tot ai de gând să pleci de acasă, ți-ai găsit cea mai tare cazare, ți-ai făcut cel mai bun playlist și ai în minte o listă cu cele mai minunate atracții turistice la care vrei să ajungi, RELAXEAZĂ-TE!

Totul o să meargă ca pe roate!

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 21 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *