Cum să decorezi bucătăria de Crăciun

By Cristina Radu

Urmează să petrec Crăciunul cu ai mei, așa că am ales să le iau o grija de pe umeri și să le decorez eu bucătăria!

Am ales să merg pe nuanțe de roșu si verde, ca să fiu sigură că totul o să arate cât mai crăciunistic cu putință!

De când o știu pe mama mea, niciodată nu a lăsat etajerele fără clasicele ei șervețele pe care le schimbă în funcție de sezon sau în funcție de cât de repede se plictisește de ele. M-am conformat, și primul lucru pe care l-am făcut a fost să schimb vechile șervețele cu cele noi, cu model de Crăciun. Am avut marele noroc de a găsi la Carrefour modelul pe care îl aveam foarte clar în minte, chiar înainte de a mă urca spre autobuzul care urma să mă aducă acasă.

Apoi am încercat să strecor câte un bol cu model de Crăciun, câte un suport de șervețele și câteva solnițe în formă de Moș Crăciun, printre electrocasnice. Am pus și două cutii de cadou pentru sticle, ca să fiu sigură ca avem cu ce să camuflăm sticlele de apa în care se află de fapt țuică, și sunt departe de a face parte din tematica mea.

După care am venit cu artileria grea! Am pus stickerul cu Moș Crăciun, care are o poveste foarte interesantă, pe capacul de la aragaz. Am căutat în toate magazinele posibile și imposibile un sticker care să mă dea pe spate, dar nici vorbă de așa ceva. Și se face că am adormit în tramvai, atunci când mă întorceam de la Târgul de Antichități de la Romexpo și m-am trezit la auzul glasului măiestru al omului care vindea stickere cu model de Crăciun la 2 lei. Când am văzut modelul de față am intrat în fibrilații, nu știam cum să scot mai repede banii să nu cumva să-l ia cineva înaintea mea! Și într-adevăr eu l-am luat, dar cu 5 lei, că na, de fapt cele mici erau 2 lei. Dar da, sunt foarte fericită și liniștită sufletește acum că-l am și parcă îmi și pare puțin rău că n-am luat două, să am de rezervă. Cine știe, poate ne mai intersectăm până la Crăciun!

Spatulele de silicon nu stau nici ele rău la capitolul povești interesante. Anul trecut, pe vremea asta, mă uitat la unul dintre videoclipurile Andreei Balaban și am văzut aceste spatule. Evident, în secunda următoare eram prezentă în Pepco, dar ele nu erau. Ei bine, când am fost luna aceasta să cumpăr cu totul și cu totul altceva, hop am văzut spatulele! Și ca să fiu sigură că acoperă și paguba mentală de anul trecut, mi-am luat 8! Da, 8! Je ne regret rien!

După ce am mai pus câteva decorațiuni pe mobilier și am împachetat cutiile de cafea în hârtie de împachetat cu model de Crăciun, parcă tot nu se lega ceva. Nu știu cum de s-a întâmplat, probabil s-au aliniat planetele, a ieșit Mercur din retrograd, a căzut o stea căzătoare și mi-a venit ideea de a agăța fundițe pe mânere! Atunci am zis gata, asta e, misiunea mea a luat sfârșit!

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *