Cazare în Roma? Villino Italia!

By Cristina Radu

Anul trecut în mai, primeam videoclipuri de la mama mea cu apartamentul în care era cazată ea și tatăl meu în Roma și-mi spunea că e fix pe gustul meu, îmbinat nou cu vechi, că e imens, că are un balcon cât vezi cu ochii și eram “da, da, îhm, super, da, da”. Nu mă impresiona mai deloc. 

Ce mi-a plăcut

Anul acesta, în Noiembrie, am ajuns și eu în același apartament și M-A LUAT FLAMA! AIA BUNĂ! Aveam pielea de găină și încercam să cuprind totul cu ochii. Nu-mi venea a crede!

Se află la 1 minut de metrou Cornelia

Deci efectiv ieși din vilă, faci câțiva pași și intrii în gura de metrou.

Vintigeriile din holul de la intrare

Pe holul de la intrare în vila se află un mobilier superb vintage (da-mi-aș palme că am uitat să-mi fac poze acolo) alcătuit dintr-un set cu două scaune și o canapea și un ceas înaaalt din lemn.

Bine, bine, acum trecem la apartament.

Ai TOT CE VREI în bucătărie

Cum intri, ai bucătăria cu mare masă de mic dejun, prânz și cină și vreo 6 scaune + alte 2 în fiecare dormitor dacă nu mă înșeală memoria. Dacă mă înșeală, sigur este câte un scaun în fiecare dormitor.

Dar sigur, sigur nu mă înșeală memoria în legătură cu următoarele aspecte: aragaz, cuptor, chiuvetă, frigider, sacoșe pentru cumpărături, sacoșe pentru materiale reciclabile, pahare, farfurii, oale, tigăi, tacâmuri, espressor, capsule pentru espressor, ceaiuri, ușă care duce spre terasă. Efectiv tot ce-ți trebuie pentru a prepara o masă ca la carte sau pentru a te relaxa după ce ai străbătut toate străduțele Romei.

Mic dejun GRATUIT

Hai că aproape era să uit. Am avut și pentru fiecare zi tichete pentru mic dejun, la o cafenea din apropiere unde puteam să ne alegem din vreo 10 sortimente de produse de panificație și alte 10 de cafele, ciocolată caldă, ceaiuri și cappuccino. Foarte proaspete și foarte gustoase toate.

Supermarket LA DOI PAȘI

Living desprins din povești

Apoi livingul… ahhh… livingul este partea mea preferată pentru că: șemineu, antichități, mare consolă din lemn sculptat, picturi, candelabre și ușă care duce spre terasă. Și canapea, dar cine are timp să stea pe canapea?!

Vintigeriile din holul dormitoarelor

Aici nu am uitat să fac poze! Pfiu! Mi-a plăcut foarte mult acest hol care conectează livingul cu cele două dormitoare pentru că… vintigerii!

Dormitorul pentru tineri și neliștiți

Dormitorul 1, pentru tineri și neliniștiți, spațios, pat mare, fotoliu, noptiere, lămpi, televizor, șifonier, ladă cu pături suplimentare, birou, scaun(e), geam imens cu privește către terasă. 

Dormitorul pentru tineri și liniștiți

Dormitorul 2, pentru tineri și liniștiti, mai mic având în vedere că este secționat în două, o dată partea cu patul, noptierele, lămpile, televizorul, biroul, scaun(ele), priveliștea către o curte interioară și a doua parte cu șifonierul și intrarea la baie. 

Gel de duș italian

Baia 1 și 2: ambele aveau exact aceleași chestii: cabină de duș, toaletă, chiuvetă, oglindă, prosoape mici, prosoape mijlocii și prosoape mari și gel de duș italian. Îi spun gel de duș italian pentru că de fiecare dată când veneau cunoștințele din Italia, pe lângă dulciuri și tricouri care se schimbau mereu, gelul de duș rămânea de fiecare dată același, Vidal cu argan de ulei.

Zona este FOARTE LINIȘTITĂ

După cum spuneam mai sus, este la 1 minut de metrou Cornelia, dar atât ziua, cât și noaptea, nu se aude zgomot de afară. Nimeni nu țipă, nimeni nu ascultă muzica la maxim, nimeni nu claxonează.

Terasă CÂT VEZI CU OCHII

Terasa: cât vezi cu ochii e puțin spus. Terasa îți oferă o privește de 270 grade cu 4 locuri de stat și lenevit la soare și o tonă de flori. 

Ce nu mi-a plăcut: 

Ușa de la baie care este glisantă și nu blochează sunetul deloc deloc deloc 

Se aude ce vorbești dintr-o cameră în alta, mai ales din baia 1 in baia 2 

Cum am remediat ceea ce nu mi-a plăcut:

Pentru a sta la toaletă fără mustrări de conștință că aude toată lumea cum mi se golește corpul, am luat telefonul cu mine și ori mă uitam la ceva pe YouTube, ori mă uitam pe Instagram pe Story ori de cele mai multe ori lăsam muzica să cânte.

(nu stâmba din nas, nu suntem pe Instagram aici, suntem în viața reală unde golitul corpului este la fel de normal ca respiratul)

La cat de obosită eram… putea să pice și peretele că nu auzeam. Așa că, fă ca mine, fii într-o continuă mișcare de la 6 dimineața până la 8 seara, CĂ DOAR EȘTI ÎN ROMA.

Concluzii

Imi place la tine TOT!!!, mă săruți și apoi iau foc, mă topesc aici pe loooc, sexy baby. Oo, oo, oooo. Ăăă…ok… m-a luat iar FLAMA AIA BUNĂ! Revenind la concluzii, îmi place la acest apartament TOT (de aici m-a luat flama) , m-a surprins la cote maxime și nu găsesc absolut nici măcar un motiv pentru care nu m-aș reîntoarce aici!

Ce nu am menționat până acum, dar trebuie menționat, în mod normal, acest apartament se poate închiria prin AirBnb, unde îți oferă doar unul din cele două dormitoare, dar noi l-am închiriat prin intermediul cunoștințelor noastre din Italia (mulțumim încă o dată Stef și Andreea!!!) și am avut ambele dormitoare. Încă nu știu dacă în mod normal se pot închiria ambele dormitoare, dar dacă tu ai fost acolo și știi, lasă te rog un comentariu. Între timp, o să-mi fac și eu cont pe AirBnb și revin cu update.

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *