Cât să mai mințim despre Moș Crăciun?

By Cristina Radu

Oricât de cinematografic ar suna, în ultimele zile, m-am lăsat condusă de magia Crăciunului. Am ascultat melodii de Crăciun, am umblat zi și noapte și noapte și zi după cadouri, am descoperit unele dintre cele mai frumoase decorațiuni, m-am uitat la filme de Crăciun și am avut lacrimi în ochi de fiecare dată când mă gândeam la cât de fericită sunt acum, că am regăsit acel sentiment neșlefuit al copilului care îl așteapta pe unicul său erou, Moș Crăciun. Singurul lucru care îmi stăpânea lacrimile, era reprezentat de oamenii din jur, dar de fiecare dată când ajungeam acasă și împachetam un cadou sau puneam încă un glob în bradul meu neconvențional, plângeam de fericire și nu mă opream până când nu simțeam cum sunt umplute toate golurile din anii precedenți, provocate de dezamăgirea prin care orice copil este forțat să treacă, și anume că Moș Crăciun nu există.

După lupte întregi cu mine, cu părerile celorlalți, cu dezamăgirea de pe fețele copiilor care nu mai credeau de ceva timp în Moș Crăciun, cu bucuria nemărginită a celor care încă credeau, cu nenumăratele variante ale acestei povești, mi-am găsit propria versiune care nu-mi va putea fura niciodată magia Crăciunului.

Dacă aș avea un copil, nu aș ezita nici măcar o fracțiune de secundă să îi spun că undeva, cândva a existat un om pe nume Moș Crăciun, cu un suflet infinit de bun, care punea fericirea celorlalți mai presus de fericirea lui, oferindu-le cadouri, fără să aștepte altceva, în afară de bunătate și iubire, în schimbul acestora. Și, de-a lungul timpului, oamenii de pe întreg globul au început să împrăștie bunătatea și iubirea chiar și peste cele mai înghețate suflete, urmându-i exemplul. Iar astăzi, eu sunt unul dintre ei. Cred în Moș Crăciun, așa cum el a crezut în oameni și duc mai departe magia Crăciunului.

Probabil că dacă aș fi citit acest fragment acum câteva luni, să nu mai zic ani, l-aș fi considerat cantitate neglijabilă și aș fi trecut mai departe. Dar acum, sunt pregătită să readuc sentimentul inconfundabil, pe care doar Moș Crăciun îl poate provoca, tuturor celor care au crezut mai mult în dezamăgirea altora, decât în propria fericire!

#echipaMoșCrăciun2018 #dacătunumăvreieutevreau

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *