BIAS 2018 | Show aviatic

By Cristina Radu

Nu știu cum și prin ce metode au aflat unii de evenimentul BIAS, dar eu am aflat abia cu o seară înainte. Bineînțeles că asta nu m-a oprit să mă pun repede la punct și să ajung! Astfel, a doua zi, în jur de ora 18 am plecat spre eveniment.  GPS-ul este cel mai bun prieten al meu de când am ajuns în București și nu m-a lăsat baltă niciodată. De data asta a fost diferit! De fiecare dată când deschideam locația din pagina evenimentului, îmi arăta o altă destinație. Noroc că și celelalte persoane din jurul meu mergeau la BIAS și tot ce a trebuie să fac a fost să fiu atentă când coboară, ca să cobor și eu.

În momentul în care am ajuns, pe cer deja era modelul SAAB-39 Gripen al Forțele Aeriene Ungare  sau modelul F-18 Hornet al Forțele Aeriene Spaniole. Pentru mine cel mai important detaliu a fost faptul că simțeam cum se surpă pământul sub mine, având tendința de a mă ține de ceva să nu pic și faptul că îmi tremurau toate organele din corp la cât de puternic era zgomotul avionului. A fost pentru prima dată când am simțit așa ceva și oricât de nebunesc ar suna, mi-a plăcut la nebunie! Mi-a plăcut pentru că din toate momentele pe care le trăiesc, cele care mă pun în pericol mă fac să simt că sunt acolo întru totul.

Am admirat toți piloții care au făcut ca acest show aerian să fie posibil, gândindu-mă în permanență la ceea ce simt ei, ce văd ei, ce aud ei la peste 1000 de metri înălțime.

Un alt moment de-a dreptul remarcabil a fost la Air Bandits! Într-o fracțiune de secundă în care totul părea bine și normal, am simțit un val foarte mare de căldură în față. Și nici măcar nu stăteam în primele rânduri. Era o explozie. Acest lucru m-a făcut să conștietizez că oricât de mult timp credem că avem… nu avem deloc și trebuie să facem ca fiecare clipă pe care o avem să conteze!

Focul de artificii a fost ceva ce am văzut doar la televizor, iar concertul susținul de Zdob și Zdub a fost conexiunea perfectă cu România.

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 21 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *