5 ore în Amsterdam

By Cristina Radu

Am fost în Amsterdam în trecere. Mai exact 5 ore, pentru că aveam escală și timp suficient cât să aruncăm un ochi pe aici, pe acolo.
În primă fază, m-a lovit puternic arhitectura. Era(și cu siguranță încă este) excepțională. Un milion de forme și culori și dimensiuni. Plus că era început lunii decembrie, decorațiuni de Crăciun peste tot și târguri de Crăciun(și când mă gândesc că parcă ieri a fost Crăciunul și zăceam în pat, la căldură, nu trebuia să ies din casă,nu era ger și zăpadă până la genunchi și nu trebuia să merg la facultate să dau examene… ). Din păcate nu am avut timp să ajungem suficient pentru a le explora.

Biciclete, dragele noastre biciclete

Traficul era destul de lejer(nu ca în București când renunți la mașină pentru că e strada plină de zăpadă și n-ai unde s-o parchezi și aștepți autobuzul ca toți ceilalți oameni, faci țurțuri la nas, nu-ți mai simți piciorele care oricum sunt ude de la atât de mult mers prin fleoșcăieli și autobuzul nu mai vine pentru că tocmai s-a produs un accident, nu se poate înainta și uite așa ajungi acasă după 2 ore de așteptat și înjurat), iar vremea cam friguroasă pentru bicicletă, dar chiar și așa erau foarte mulți bicicliști și o tonă de biciclete mai mici, mai mari, mai late, mai scurte, mai lungi, mai culorate, mai neutre lăsate pe majoritatea străzilor.

N-am vizitat ceva concret, pentru că la muzee  se stă la cozi interminabile și durează și turul ceva timp, așa că am preferat să o luăm la pas pe străzi. Dacă puteam să fac poze atunci când clipeam, cu siguranță îmi oboseau pleoapele de la atât clipit. Am mers ceva timp, oprindu-ne și la Mc Donalds pentru că urlau mațele în noi. Ce altceva să mănânci care să nu-ți dea bugetul peste cap și să-ți și placă în Amsterdam? Apoi am luat-o agale spre aeroport ca să nu pierdem avionul spre marea aventură.

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *