A șasea săptămână de stat acasă

By Cristina Radu

Cum m-am simțit

Încă obosită și fericită pentru că am mai alocat încă o zi și jumătate curățeniei. Apoi a urmat MĂCEL! 2 zile și jumătate nu m-am ridicat din pat decât să fac mâncare și să mă duc la baie. ÎN REST, am stat tolănită în pat și m-am uitat pe Netflix până când m-a luat somnul. Prima zi și jumătate a fost FUN, dar a doua zi deja mă simțeam ca o legătură de mărar ofilită. Așa că următoarele zile, încă de dimineață m-am pus pe făcut lucruri productive cum ar fi să scriu acest articol, să fac sport și să citesc. 

Ce am mâncat

Două dimineți consecutive cu clătite cu dulceață, Finetti și Smoothie.

Am făcut pentru prima dată cozonac, live pe WhatsApp cu a doua familie a mea. A ieșit el puțin rumenit pentru că l-am băgat în cuptorul aragazului, pe treapta din mijloc și am lăsat focul mediu. După 20 de minute când m-am uitat la el, deja crescuse foarte mult și se rumenise, dar în interior nu era făcut complet. Așa că l-am mai lăsat încă 50 de minute în cuptor, cu focul la minim și cu tava cuptorului umplută pe jumătate cu apă pe treapta cea mai joasă. Astfel, am reușit să opresc rumenirea, dar să continue să se facă în interior. O oră și 10 minute mai târziu, aveam doi cozonaci frumoși și gustoși cu care m-am lăudat la toate rudele. 

În dimineața de Paște, am fost tradiționaliști până în măduva oaselor. El a mâncat aripioare de la KFC (comandate cu 1 zi jumate înainte și ținute în frigider) cu cartofi prăjiți de mine (prima dată după 6 ani). Eu am mâncat pizza cu o tonă de sos iute și un sfert din cartofii lui prăjiți. Ți-am spus, tradiționaliști până în măduva oaselor.

De când am făcut cozonacul, la micul dejun am mâncat câte o felie de cozonac și am băut o cană de ceai.

Pecenină (rețeta bunicii: 2 cepe călite, un stat de sos de roșii, un stat de cartofi și jumătate de cană de orez)

„Mini burger” cu salată

Piiiiiitzaaaaaaaaa

Rețeta specială a memei mele de Valentines Day, luată dintr-o revistă acum muuuulți ani, cu cartofi fierți și ciuperci îmbibate într-un sos special (încă nu-mi iese așa cum îi iese ei, așa ca mai trebuie să o perfecționez până să o shareuiesc). De asemenea, rețeta originală era cu pulpe de pui prăjite, dar le-am înlocuit cu salată.

Ocazional, platoul meșterului :))

Ce și cât sport am făcut

Ziua 1:

Ziua 2:

+

Ziua 3:

+

De câte ori am ieșit din casă

Am ieșit o singură dată pentru că rămăsesem fără multe lucruri necesare în baie, drojdia pentru cozonac și Cola, evident. 

Câți bani am mai cheltuit

260 lei la MEGA. Clar nu e mult, dar dacă te uiți ce am cumpărat în săptămâna 5… e mult prea mult. Tocmai de aceea, am luat iar hotărârea să consumăm TOT ce avem de mâncare până să mai ieșim iar. 

După calculele mele, abia în săptămâna 8 ar trebui să mai mergem la cumpărături. Să vedem, să vedem… ce-o să iasăăăă!

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *