A doua săptămână de stat acasă

By Cristina Radu

Cum m-am mai simțit

Nu am mai stresat legat de situația actuală, având în vedere că respect cu strictețe toate recomandările oficiale.

În schimb, m-am stresat de fiecare dată după ce mă întorceam de afară. Simțeam că am viruși peste tot pe mine, că dacă nu spăl repede hainele și încălțămintea o să se împrăștie virușii peste tot prin casă, că mă ustură fața de la viruși și tot felul de bălării din capul meu. După ce am băgat totul la mașina de spălat și mi-am făcut o baie zdravănă m-am liniștit și mi-am reluat viața.

Ce am mâncat

Mic dejun nu am mai avut. Cum mă trezeam, mâncam două felii de pizza alături de un pahar rece de Coca Cola.

Mai stăteam puțin, mai mâncam un chips. Mai stăteam puțin, mai mâncam un burger (chiflă, chifteluțe vegetale, sos burger, cașcaval, roșie, castravete murat, salată) cu o porție mare de cartofi prăjiți cu cașcaval.

Am avut și o zi de naștere de sărbătorit în care am mâncat nelimitat pizza și tort făcut din blat de negresă, îmbibat cu sirop, nutella și frișcă.

Am mai avut și mese la miezul nopții formate din mulți cartofi prăjiți și ouă prăjite. Mai lipsea brânză sărata și-o franzelă și era fix ca atunci când eram mică, aveam vărsat de vânt, mă ustura gura maxim când simțeam brânza sărată, dar îmi plăcea atât de mult, încât nu mai conta durerea. În cazul de față, încât nu mai conta cât de mult o să mă îngraș.

A, și mai trânteam din când în când o porție de paste pentru că uitam să fac pizza și pentru zilele următoare.

Ce și cât sport am făcut

Un lucru este cert, nu atât de mult pe cât mi-am dorit, dar suficient de mult încât să nu mai pot să merg două zile.

Prima zi:

BOMBĂ!

A doua zi:

Am vrut ceva ușor, dar nu foarte ușor și a fost alegerea perfectă!

A treia zi:

Spun doar atât: la sfârșit eram atât de transpirată încât părea că am stat o zi în ploaie și în următoarele două zile n-am mai putut să merg pentru că am făcut cea mai nenorocită febră la gambe de până acum. DAR E MIȘTO TARE!

A patra zi:

+

Era deja miezul nopții și n-am vrut să-mi nenorocesc vecinii de sub, așa că le-am ales pe cele două.

Se putea și mai bine, dar la ce chef am avut, bine că am făcut chiar și atât.

Cât m-am îngrășat

La începutul săptămânii aveam 61,4 și acum am 62,6. La început am fost nervoasă și nu înțelegeam de ce, dar acum când am văzut ce și cât am mâncat, am zis bogdaproste!

La ce emisiune m-am uitat

Am văzut sezoanele 3, 4 și 5 pe TV și acum l-am văzut și pe 1 pe YouTube.

N-am ce să zic în apărarea mea decât că-mi place de mor.

Ce cărți am citit

Am citit în prima parte a săptămânii Unfu*k Yourself, scrisă de Gary John Bishop. Este o carte despre lucruri simple, spuse în cuvinte complicate despre care poți citi mai multe AICI.

În a doua parte a săptămânii am citit Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul scrisă de Robin S. Sharma. La fel ca și Unfu*k Yourself, scrisă de Gary John Bishop, este o carte despre lucruri simple, doar că de data aceasta spuse în cuvinte simple, ceea ce o transformă în cartea perfectă! Poți citi mai multe despre ea AICI.

De câte ori am ieșit din casă

Am ieșit din casă de două ori, o dată duminică pentru a face cumpărături și o dată miercuri tot pentru a face cumpărături ca în cazul în care restricțiile devin din ce în ce mai multe, să nu fim nevoiți să ieșim absolut deloc din casă.

Când am ieșit prima dată, duminică, la MEGA era afară coadă de vreo 6 persoane toate aflate la distanță una de alta. Am așteptat cuminți, am intrat, ne-am luat tot ce ne trebuia și când să ieșim se certau două doamne trecute sigur de 60 de ani din cauză că nu aveau loc una de altă să treacă și după câteva schimburi de replici, una dintre ele a leșinat. A sărit toată lumea să o ridice, să o ajute să iasă și să stea pe bancă până-și mai revine.

A doua oară când am ieșit din casă, miercuri, nu pentru că nu mai aveam ce să mâncăm, ci pentru că am văzut că numărul de cazuri crește, restricțiile cresc, oamenii inconștienți sunt din ce în ce mai mulți și am zis să mai facem o tură de cumpărături pentru a nu fi nevoiți să ieșim absolut deloc din casă săptămâna viitoare.

După ce ne-am întors acasă, ne-am spălat bine pe mâini, ne-am băgat hainele la spălat, ne-am spălat încălțămintea, ne-am spălat iar bine pe mâini, ne-am făcut baie, am șters pe jos cu dezinfectant și am dat clanțele ușilor cu spirt.

Câți bani am mai cheltuit

Am cheltuit prima dată 250 lei și a doua oară 350 lei. Oficial am depășit cu mult bugetul de mâncare, dar și avem mult mai multe rezerve decât aveam de obicei.

Ce prostii am mai făcut

Printre hainele și încălțămintea spălată, m-am apucat să spăl cu apă și clor (sau mai bine zis clor și apă) pungile de cumpărături. Asta pentru că nu le-am mai spălat până acum și erau foarte murdare în exterior și pentru că se scursese apa de la măsline în interior. Și după ce le-am spălat, având mănuși în mâini, m-am trezit cu mare iritație pe care o fac de fiecare dată când folosesc detergenți.

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 23 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *