25 de lucruri de făcut în Decembrie

By Cristina Radu

Nu știu de ce și de cine m-am lăsat influențată în ultimii ani să cred că această perioadă a sărbătorilor de iarnă este doar o strategie de marketing cu ajutorul căreia majoritatea comercianților își umpleau buzunarele, dar cert este că anul acesta am decis să dau totul uitării.

Astfel, de când am început facultatea, m-am trezit cuprinsă de o stare de nostalgie, mai puternică decât oricare altă stare de nostalgie, privind mult așteptata vacanță de iarnă în care urma să vină Moș Crăciun și să-mi îndeplinească toate dorințele!

De ce să mă bucur de o zi, când pot să mă bucur de 25 de zile?

Desigur, la 21 de ani trebuie să fiu și copilul care așteaptă singura zi din an în care sigur o să primească ceea ce își dorește, și Moș Crăciun care face să pară totul atât de ușor. Și crede-mă, la 21 de ani așteptările depășesc limita cerului. Dar, există un dar! Cu ajutorul întrebării magice „Ce pot face, cu un buget limitat, ca să transform o zi obișnuită într-o zi de poveste?” poți să te bucuri de această perioadă mai ceva ca actorii din filme! Cel puțin eu asta urmează să fac.

Inițial am zis să las pe altcineva să decidă ce să fac în fiecare zi, timp de 25 de zile. Asta cu condiția ca fiecare lucru pe care îl fac să îmi aducă bucurie. După câteva minute mi-am dat seama că este o decizie foarte greșită, pentru că nimeni în afară de mine nu poate să ghicească ce mă face cu adevărat fericită. Dar totuși voiam să fie ceva care să mă surprindă, nu ceva foarte planificat.

Așa că am făcut lista cu câte o activitate diferită pentru cele 25 de zile. După, am scris fiecare activitate pe câte un bilețel, urmând ca în fiecare zi să fac ceea ce este scris pe biletul pe care o să-l extrag complet aleatoriu. Și atunci mi-am dat seama că nu pot să extrag biletul cu Alba Iulia pe 10 Decembrie dacă eu trebuie să fiu acolo pe 1 Decembrie! Și în același timp nu pot decora bucătăria mamei mele miercuri când eu obligatoriu trebuie să fiu la facultate…

În concluzie, am ales calea de mijloc! Am programat lucrurile pe care, inevitabil, nu puteam să le las la voia întâmplării. Pe celelalte le-am lăsat să mă surprindă!

Lista magică

 1. Alba Iulia
 2. ?
 3. ?
 4. ?
 5. ?
 6. ?
 7. Târgul de Antichități și Târgul Cadourilor de Crăciun de la Romexpo
 8. Cum să decorezi bucătăria de Crăciun
 9. Cum să decorezi masa de Crăciun
 10. ?
 11. ?
 12. ?
 13. ?
 14. ?
 15. ?
 16. ?
 17. ?
 18. ?
 19. ?
 20. ?
 21. ?
 22. ?
 23. ?
 24. Scrisoare către Moș Crăciun
 25. ?

Stai pe aproape pentru a descoperi, alături de mine, ceea ce se ascunde în spatele semnelor de întrebare și cine știe, poate ceea ce mă face pe mine fericită, te va face și pe tine la fel de fericit!

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 21 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *