10 lei poza

By Cristina Radu

Mă aflam în Neptun, seara în jurul orei 10 și tocmai plecasem din parcul de distracții spre locul de cazare alături de 5 copii. Drumul spre apartamentele noastre s-a transformat din basm în coșmar și tot ce îmi doream era să nu fim sechestrați și bătuți până plătim 10 lei pentru o poză.

Pe traseul nostru au apărut două mascote, Mickey și Minnie Mouse. Prima reacție a celui mic a fost să sară s-o îmbrățișeze pe Minnie și drept să spun, asta a fost și dorința mea când i-am văzut cu câteva ore în urmă, doar că nu se știe niciodata cine se află cu adevărat în spatele acelui costum… Vine și Mickey, o îmbrățișează pe una dintre fete și zice `hai toată lumea, 10lei poza, e gata într-un minut`. În gândul meu suna a glumă având în vedere că aveam aparatul în mână. De ce le-aș fi dat 10 lei ca să le fac o poză? Le-am spus politicos că nu avem bani, dar m-au ignorat complet și au început să adune toți copiii spunând `hai să facem o poză, nu acceptăm un refuz`.

Din spatele meu, apare un tip cu DSLR. Deja vizualizam cum vor decurge lucrurile după ce termină de făcut poza, eventual o și aduce și se trezesc toți trei că au depus atât de mult efort pentru nimic. Și începe să facă poze și chiar mă invită și pe mine să fac poze cu aparatul meu. Ok… pornesc aparatul, fac două poze, mai face și el două poze și dispare.

După care Mickey își dă masca jos, pe care oricum o pune doar în momentul în care apare tipul cu aparatul, fapt care mi se pare de-a dreptul jignitor pentru popularitatea personajelor și pentru oamenii care chiar plătesc acei bani… și sunt destui. Dialogul dintre mine și el a fost într-adevăr o adevărată plăcere.

Mickey: Cine plătește?

Eu: Cum adică cine plătește? Ți-am zis că nu avem bani .

Mickey (foarte agitat): Cum adică nu aveți bani? Îi înțeleg pe copii că nu au, că sunt copii, dar dumneavoastră?

Unul dintre copii: Este sora noastră.

Mickey (foarte uimit): Sora? Câți ani ai fată?

Eu: 19ani.

Mickey (întorcându-se la Minnie): Nu au bani… ea e sora, nu mama lor.

… Mama lor? Mmnu… cand am verificat ultima dată nu aveam copii.

Mickey (calmându-se puțin și încercând să-și scoată totuși banii pe poză): Și părinții voștri unde sunt?

Unul dintre copii: La terasă.

Mickey: Aaa. Știu cum facem. Vă duceți la părinții voștri să vă dea bani și vă întoarceți și luați poza.

Unul dintre copii: V-am spus de la început că nu avem bani, nu e vina noastră că nu ați înțeles.

Și-am plecat (cu o panică maximă legată de faptul că s-ar putea întoarce, eventual să ne sechestreze și să ne bată până îi dăm cei 10lei).

Cristina Radu

Bună! Sunt Cristina, am 22 de ani și locuiesc în București. Sunt pasionată de antichități, pisici și castele! Bun venit în lumea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *